HGSS - Stanica Krapina    

25/09/2017

Potraga za beračicom gljiva

Jučer se još jednom pokazalo kako je neadekvatna oprema u kombinaciji sa šumskim područjem i mrakom zamalo bila kobna za stariju žensku osobu.

S obzirom da je sezona sakupljanja gljiva, a zbog toga i pojačano kretanje po nepristupačnim i šumskim područjima na samom vrhuncu, jučer se još jednom pokazalo kako je neadekvatna oprema u kombinaciji sa šumskim područjem i mrakom zamalo bila kobna za stariju žensku osobu sa područja Zlatara.

Naime, HGSS Stanica Krapina je putem centra 112 jučer u 19:48 zaprimila poziv o ženskoj osobi koja je osobnim vozilom otišla prema šumskom predjelu između Lobora i Starog Golubovca te dalje u šumu nastavila pješice u potrazi za gljivama i namjeravajući obići svoju šumsku parcelu koja se nalazi na predjelu zvanom Siterice.

Kako se osoba nije javljala rodbini, oni su je kontaktirali putem mobitela koji je imala kod sebe. No, unesrećena nije znala na kojem je točno području. Po dolasku na lokaciju u 20:50, devetero članova HGSS Stanice Krapina počelo je potragu prema dostupnim informacijama. U 22:50 unesrećena je pronađena, dobrog fizičkog stanja, ali pothlađena i dezorijentirana. Nakon zbrinjavanja, transportirana je do vozila HGSS-a, a zatim do vozila HMP, gdje je predana na daljnju medicinsku obradu.

U potrazi su osim članova HGSS-a , sudjelovali članovi interventne i temeljne policije kao i rodbina nestale.

natrag HGSS - Krapina