HGSS - Stanica Krapina    

08/05/2017

Aktivan vikend Stanice Krapina
Na poziv Osnovne škole Antuna Mihanovića iz Klanjca, a povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, članovi HGSS Stanice Krapina održali su prezentaciju o radu HGSS-a. Kako je pohod oko 120 učenika na obližnji Cesargrad, krajem četvrtog mjeseca odgođen zbog loših vremenskih uvjeta, a loše vrijeme nastavilo se i ovog vikenda, prezentacija je održana 5. svibnja u prostorijama Osnovne škole. U dvorani škole je tako demonstriran rad sa opremom i transportnim sredstvima, a u učionicama je prikazan kratak film o načinu funkcioniranja i rada gorske službe spašavanja, kako u Hrvatskoj tako i na području županije.

U subotu, 6. svibnja 2017. u organizaciji udruge Zagorje Adventure Team održano je sedmo izdanje trekking utrke „ALLIANZ ZAGORJE TREKK“.
Utrci se odazvalo 762 natjecatelja koji su, uz povoljne vremenske uvjete, snagu odmjerili u tri kategorije. Šestero članova HGSS Stanice Krapina osiguravalo je utrku koja je uz jednu lakšu medicinsku intervenciju prošla mirno i bez ozbiljnijih ozljeda. Dežurstvo je završeno oko 19:30 kada je utvrđeno da su svi natjecatelji u sve tri kategorije završili utrku.

Zajednička pokazna vježba JVP Marija Bistrica, DVD Zlatar Bistrica i HGSS Stanice Krapina održana je u Zlatar Bistrici 7.svibnja. Simulirana je situacija u kojoj je došlo do požara na jednom od katova zgrade, dio stanara nije bio u mogućnosti izaći iz objekta na glavni izlaz već su morali biti evakuirani sa krova zgrade. Vatrogasne postrojbe saniraju požar dok gorska služba spašavanja na objekt pristupa sa vanjske strane te upotrebom tirolske prečnice evakuira stanare i spušta ih sa zgrade gdje unesrećene preuzima hitna pomoć. Po završetku vježbe svi sudionici izložili su opremu te istu prezentirali zainteresiranim posjetiteljima. Vježba je uspješno odrađena te još jednom pokazala izuzetno dobru suradnju među žurnim službama.
natrag HGSS STANICA KRAPINA